Csilla Nilsson | Session forberedelser

Hvordan forbereder du dig bedst muligt til din fotosession hos mig

For at få det bedste resultat og de mest vellykkede billeder, kræver det den rette forberedelse inden da. Selve make up og styling af hår klares på selve dagen af mig, når du kommer. Så du kommer bare ”som du er”.  Kort fortalt, så skal alt pleje udføres i god tid inden; så der er det bedst mulige udgangspunkt at arbejde med.

 

Ansigt

Huden

Hvis du overvejer at få en ansigtsbehandling inden din fotosession, skal det gøres mindst 7 dage før fotograferingen, så huden har tid til at restituere. Vær ikke bekymret over talgknopper og hudorme; gå ikke i gang med at trykke/presse på huden lige op til selve dagen, da huden skal have ro, så den ikke fremstår irriteret og rødmosset. Hvis der skulle være lidt urenheder, klares dette forholdsvis nemt med både make up og fotoredigering. En anden form for ro du også skal have/give dig selv, er at du 3-4 dage før passer din søvn bedst muligt, det optimale er 8 timer. For både hud og øjenomgivelser vil tale sit tydelige sprog på billederne, hvis du mangler søvn!

Øjenbryn

Det er vigtigt at dine øjenbryn er trimmede, dette skal gøres mindst et par dage før, for her gælder det også at huden omkring brynene skal have lov til at falde til ro.

Læber

Husk at pleje dine læber med et godt fugtgivende produkt så længe som muligt før fotograferingen.

 

Hår

Farve, klipning og pleje

Både farvning og klipning skal ikke foretages lige op til vores aftale, hvis du har planer om dette. Hvis der er tale om større ændringer i forhold til både klipning og farve, anbefales det at du går til frisør i rigtig god tid i forvejen. Hvis du jævnligt farver dit hår (eller din frisør gør), er det vigtigt at dine hårrødder ”er frisket op”, så der ikke er kedelige og markante farveforskelle i forhold til hovedbund og længderne.

For at sætte prikken over i´et, må du gerne bruge en hårkur nogle dage inden, hvad enten du vælger at gå til din frisør eller selv gøre det hjemme. Sidst men ikke mindst, er det bedst at du har vasket dit hår aftenen inden vi mødes.

 

Hud

Scrub, sol, hårfjerning

Måske du bruger scrubcreme regelmæssigt til din hud på både ansigt og krop … Hvis du ikke gør, vil det være fint hvis du kunne gøre dette nogle gange inden vi mødes, så du får renset din hud for døde hudceller; og din hud vil fremstå endnu mere smuk og velplejet. Helst 2-3 gange inden – og dette med 3-4 dages mellemrum.  Sidste ”omgang” skal være foretaget 3-4 dage før fotograferingen.

Husk at fjerne hår under arme og på ben – evt. bikinilinje (det sidste hvis du skal fotograferes i undertøj og/eller badetøj). Ved voksning 3-4 dage før, ved almindelig barbering med shaver kan du gøre det dagen inden, hvis du ikke har tendens til rødmen/lettere irritation lige efter.

Solbadning/selvbruner

Du føler dig måske bedre tilpas med en smule kulør, pas blot på ikke at få for meget. Som ved stort set alle de andre forberedelser gælder det også her, at huden skal have ro 2-3 dage før, dvs. ingen solbadning eller spraytan de sidste par dage.

Mærker efter tøj

Tag løst tøj på, da elastikmærker og lignende efter strømper, bh-stropper, elastiktalje i bukser jo giver mærker, som er forholdsvis lang tid om at forsvinde. Et andet tip i denne forbindelse er også at du på dagen bruger en ”klar” antiperspirant under armene, så der ikke kommer de kedelige klassiske hvide mærker på det forskellige tøj, som du skal have på under vores session. Medbring gerne en morgenkåbe til de små pauser.

 

Mad og drikke

Du ved det sikkert godt nok, men blot for en sikkerheds skyld, vil jeg minde dig om at drikke godt med vand både før og under selve fotograferingen. Undgå helst alkohol et par dage inden, da det kan være med til at dehydrere dig.

Det er også vigtig at du får spist noget inden og evt. under vores arbejde, måske noget frugt og grovkiks.

Hænder

Dine hænder får en vigtig ”rolle” i mange poseringer. Derfor bør du også pleje dine hænder godt inden. Måske du går all in og booker tid til både manicure og pedicure. Ellers – smør dine hænder godt ind i en god fugtighedscreme, og se dine negle efter, om de har brug for at blive filet i facon. Med hensyn til neglelak, hvis du bruger dette, skal du være obs på hvilken farve, du vælger, selvfølgelig med mindre du bruger en helt klar lak. Farven skal balancere godt med det tøj og den stil, som vi har aftalt (og som du ønsker) for denne dag.

Jeg håber at ovenstående tips og råd har klædt dig godt på til vores spændende møde.

Du må endelig kontakte mig, hvis du er i tvivl om noget, så du kommer til at føle dig helt tryg og tilpas.

På glædeligt gensyn

Csilla